Wat is een acuut verlopende ziekte?

Ziekte die binnen 8 dagen na het ontstaan van de ziekte of na de eerste ziekteverschijnselen, leidt tot het overlijden of de noodzakelijke levensbeëindiging van het paard.

Wat is een ongeval?

  1. Aantoonbare en onverwachte gebeurtenis waarbij het paard letsel oploopt of overlijdt door plotseling geweld van buitenaf.
  2. Letsel veroorzaakt door derden. Bijvoorbeeld het binnenkrijgen van vreemde voorwerpen, giftige gassen of opzettelijk vergiftigd voedsel, met uitzondering van kwaadwillige besmetting.
  3. ​Aandoening veroorzaakt door een plotselinge gebeurtenis die samengaat met een ernstige open verwonding.
  4. Verdrinking.
  5. Dierenmishandeling door derden.

Onder het begrip ongeval valt niet: verstuiking, verdraaiing, verzwikking, verstapping of overbelasting. 

Wanneer spreken we van kreupelheid?

Kreupelheid is een diergeneeskundig objectief aantoonbare afwijking aan het bewegingsapparaat van het paard.

Wanneer is een paard blijvend ongeschikt?

Een paard wordt blijvend ongeschikt geacht wanneer een dierenarts objectief heeft vastgesteld dat het verzekerde paard niet meer geschikt is voor het verzekerde gebruiksdoel. Een paard is niet blijvend ongeschikt als een bepaald africhtingsniveau niet kan worden behaald of behouden.

Meer kennis om jouw paard gezond te houden

donderdag 19 januari 2023

De winter is meestal niet het favoriete jaargetijde van paardenliefhebbers. Toch wil je ondanks de kou en het slechte weer je paard de beste zorg blijven bieden. Met behulp van deze 15 tips van EFO Paardenverzekering moet dat zeker lukken!

donderdag 22 december 2022

Voor Sabine Esveld uit het Zuid-Hollandse Nieuwkoop kwam er in januari 2021 een grote droom uit. Ze kocht haar eerste eigen paard, de destijds tweeënhalfjarige Nescio K (Just Wimphof x Florencio). Helaas kreeg hij tijdens het zadelmak maken een tussenpeesblessure aan beide voorbenen. Er volgde een langdurig revalidatietraject, waarbij Sabine kon terugvallen op de deskundige hulp van EFO Paardenverzekering. “Ik ben echt super blij dat Nescio verzekerd was, anders had hij er niet meer gestaan.”

dinsdag 13 december 2022

Van een onschuldige hoefzweer tot een langdurige peesblessure. Iedere paardeneigenaar heeft vast wel eens een kreupel paard op stal gehad. Dat is ook niet zo gek, want kreupelheid is een van de meest voorkomende aandoeningen bij paarden. In samenwerking met een paardenarts geven we je graag tips om deze blessure te voorkomen.

maandag 24 oktober 2022

Iedereen klaagt over de dure boodschappenrekening en de abnormale prijzen voor energie. Of je nu veel of weinig verdient, we hebben er allemaal mee te maken en we betalen allemaal een stuk meer. Ook de kosten voor je paard stijgen. Hoog tijd om eens goed naar je paardenverzekering te kijken.

donderdag 13 oktober 2022

Je hebt maanden genoten van dat dartelende veulentje bij je merrie in de wei. Maar een keer komt het moment om moeder en kind te scheiden. Hoe doe je dat eigenlijk, afspenen? Zoveel mensen, zoveel meningen. Toch zijn er wel een aantal tips en trics te geven. Bedenk daarbij wel dat de omstandigheden of mogelijkheden voor iedereen anders kunnen zijn.

dinsdag 11 oktober 2022

Brand in de paardenstal. Het is de nachtmerrie voor iedere paardenliefhebber. Je wilt er liever niet aan denken, toch kan het gebeuren. Het is daarom verstandig om voorzorgsmaatregelen te treffen. Op stal én in de verzekering van je paard. Brandweerman Sander Putman en EFO-inspecteur Gea Draaijer leggen uit waar je op moet letten.

dinsdag 27 september 2022

Je hebt een nieuw paard gekocht. Een spannende en leuke stap, waar je je zo goed mogelijk op wilt voorbereiden. Het is verstandig om met de andere partij een verkopersverklaring in te vullen. Zo ontstaat er een heldere overeenkomst en voorkom je eventuele problemen. EFO Paardenverzekering legt uit hoe dit werkt.

maandag 26 september 2022

De herfst is officieel begonnen, en dat is te merken! Voor veel paarden zal dit betekenen dat weidegang niet of nauwelijks mogelijk is. Paarden zullen meer op stal worden gehouden, met als gevolg minder beweging en kans op verveling. Daarnaast zal je waarschijnlijk gaan bijvoeren. Net zoals in het voorjaar vindt er dus een rantsoenwisseling plaats en dit brengt wat aandachtspunten met zich mee.

We zijn bereikbaar via Whatsapp, telefoon, of e-mail

We helpen je graag met persoonlijk advies. 

Maak een belafspraak