Begrippenlijst

Weet waarvoor je verzekerd bent. In deze begrippenlijst vind je een aantal van onze begrippen die belangrijk zijn voor de dekking van jouw verzekering. Ben je benieuwd naar alle begrippen? Bekijk dan onze verzekeringsvoorwaarden. 

Acuut verlopende ziekte

Ziekte welke binnen 8 dagen na het ontstaan van de ziekte, leidt tot het overlijden of de noodzakelijke levensbeëindiging van het paard.

Goed om te weten
Het overlijden of de noodzakelijke levensbeëindiging mag geen gevolg zijn van een langzame verslechtering van de gezondheidstoestand.

Blijvende ongeschiktheid

Een paard wordt blijvend ongeschikt geacht wanneer een dierenarts objectief heeft vastgesteld dat het verzekerde paard niet meer geschikt is voor het verzekerde gebruiksdoel. Een paard is niet blijvend ongeschikt als een bepaald africhtingsniveau niet kan worden behaald of behouden.

Kreupelheid

Kreupelheid is een diergeneeskundig objectief aantoonbare afwijking aan het bewegingsapparaat van het paard.

Ongeval

  • Aantoonbaar en plotseling geweld van buitenaf waarbij het paard letsel oploopt of overlijdt.
  • Aantoonbaar en plotseling geweld van buitenaf welke een open verwonding veroorzaakt.
  • Aantoonbaar en plotseling geweld van buitenaf welke een botbreuk veroorzaakt.
  • Verdrinking.
  • Dierenmishandeling door derden.

Onder het begrip ongeval valt niet: verstuiking, verdraaiing, verzwikking, verstapping of overbelasting.

Goed om te weten

U bent verplicht om direct na een ongeval een dierenarts in te schakelen. Een dierenarts moet objectief kunnen vaststellen dat het letsel of overlijden een rechtstreeks gevolg is van het ongeval. Aandoeningen aan de weke delen van het paard vallen niet onder het begrip ‘ongeval’, tenzij het een gevolg is van een plotselinge gebeurtenis en samengaat met een ernstige open verwonding.

Ziekte

Een aantasting van de algemene gezondheid welke niet veroorzaakt wordt door: een ongeval, ouderdom, slijtage of kreupelheid.

Meer kennis om jouw paard gezond te houden

donderdag 22 februari 2024

Enthousiast, vrolijk, nauwkeurig en perfectionistisch. Dat zijn woorden die goed bij Hester de Lang passen. Als financieel administrateur heeft ze haar zaken graag goed op orde en geen enkel gesprek is haar te moeilijk. In deze rubriek leer je haar nog beter kennen!

dinsdag 20 februari 2024

‘Wat kost het om mijn paard te verzekeren?’ Jildou Hofstee werkt als acceptant bij EFO Paardenverzekering en hoort die vraag vaak voorbijkomen. In deze blog geeft ze het antwoord op die vraag en kom je meer te weten over onze werkwijze en de verschillende verzekeringen.

dinsdag 13 februari 2024

Op stal zie je meteen dat het helemaal mis is. Je paard ligt te rollen, is flink aan het zweten en erg onrustig. Alle alarmbellen gaan direct af. Hij heeft koliek! Je belt gelijk de dierenarts en hoopt dat die jouw paard kan helpen. Maar hoe zit het financiële kant van dit verhaal? Wat kost een koliekoperatie en wie betaalt de dierenartskosten als het paard verzekerd is? In deze blog leggen we dit uit aan de hand van verschillende kolieksituaties.

donderdag 25 januari 2024

Klaas Buist werkt al dertien jaar als inspecteur bij EFO Paardenverzekering en vertegenwoordigt Noord-Nederland. Hij is gedreven en enthousiast en omschrijft zichzelf als een ‘keurings- en competitieman’. Hoog tijd voor een nadere kennismaking!

dinsdag 12 december 2023

Goed nieuws voor alle leden van EFO Paardenverzekering. Vanaf 1 januari 2024 introduceren wij een nieuw product, namelijk de Ziektekostenverzekering Basis. Hiermee is je paard verzekerd voor ziektekosten als gevolg van een ongeval of ziekte. Schadebehandelaar Hendrike ter Heide vertelt je er in deze blog meer over.

dinsdag 12 december 2023

Je hebt vast weleens van kissing spines gehoord. Onder paardeneigenaren is het een gevreesd rugprobleem. Bij kissing spines staan de spinaaluitsteeksels van de rugwervels tegen elkaar aan. Dit veroorzaakt irritatie en beschadiging van het bot. Hoe herken je de symptomen van kissing spines en hoe kun je het behandelen? In deze blog vertellen we je er meer over.

dinsdag 12 december 2023

Hij is enthousiast, no nonsens, van alle markten thuis en kent de klappen van de zweep. Met zijn ervaring en expertise zorgt hij ervoor dat het proces achter de schermen vlekkeloos verloopt en dat onze leden krijgen wat ze beloven. Maak in deze aflevering kennis met Wibo Kedde, hoofd binnendienst bij EFO Paardenverzekering!

donderdag 23 november 2023

Rotstraal, een zoolzweer, brokkelhoeven, nageltred of een scheur in de hoornwand. Misschien heeft jouw paard een van deze hoefproblemen wel eens gehad. In deze blog vertellen we je meer over veelvoorkomende hoefproblemen.

We zijn bereikbaar via Whatsapp, telefoon, of e-mail

We helpen je graag met persoonlijk advies. 

Maak een belafspraak