Trailer

Goed verzekerd op pad

Transportverzekering

Gaat jouw paard naar het buitenland of komt je paard vanuit het buitenland naar Nederland? Dan kun je bij ons een verzekering afsluiten voor het transport. Mocht je paard tijdens het transport komen te overlijden of blijvend ongeschikt worden, weet dan, dat hier een financiële vergoeding tegenover staat. 

Het transport van je paard is in al onze basisverzekeringen meeverzekerd. Mocht je jouw paard langere tijd in je bezit houden, dan kan het misschien een goedkoper alternatief zijn om een doorlopende verzekering af te sluiten. Wij bieden hiervoor verschillende verzekeringen aan. 

Dit wordt er gedekt:

  • Overlijden of noodzakelijke levensbeëindiging door een ongeval
  • Overlijden of noodzakelijke levensbeëindiging door een acuut verlopende ziekte
  • Blijvende ongeschiktheid door een ongeval

Extra

  • Het is ook mogelijk om de quarantaineperiode voorafgaand aan het transport mee te verzekeren.

Aanvullende informatie

Bekijk de verzekeringsvoorwaarden

Ben je benieuwd waarvoor je verzekerd bent, hoe de verzekering werkt en welke regels er gelden? Bekijk hier onze verzekeringsvoorwaarden. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Bekijk de uitkeringspercentages

Het uitkeringspercentage is afhankelijk van de leeftijd van het paard. 

Leeftijd Overlijden Blijvende ongeschiktheid
tot 4 jaar 80% 80%
4 tot 13 jaar 100% 90%
13 tot 17 jaar 90% 80%

Bekijk de premie

De premie bedraag eenmalig 2% van de verzekerde waarde

• Exclusief 21% assurantiebelasting en eenmalig €10,- poliskosten.

• De minimumpremie bedraagt €100,- (exclusief assurantiebelasting en poliskosten).

Extra:
Voor een quarantaineperiode van maximaal 4 weken, geldt een aanvullende premie van 0,25% van de verzekerde waarde. Voor langere quarantaineperiodes geldt per 2 weken een extra premie van 0,5% van de verzekerde waarde.

Bekijk de acceptatievoorwaarden

  • Maximale verzekerde waarde is €25.000
  • Maximale leeftijd van het paard is 16 jaar

Bijzonderheden:

  • De verzekering is mogelijk voor transport vanuit Nederland naar de USA, Canada of een EU-land of vanuit één van deze landen naar Nederland. Neem voor transport vanuit of naar andere landen contact op.
  • Het verzekeren van het transport is alleen mogelijk als het transport plaatsvindt volgens de richtlijnen van de transportverordening. Deze is te vinden op  nvwa.nl/onderwerpen/vervoer-levende-dieren.
  • Het vervoer van het paard dient plaats te vinden middels een professionele en gerenommeerde vervoerder.
EFO Jas En Halster

Wil je een transportverzekering afsluiten?

Voor het afsluiten van deze verzekering hebben wij een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier nodig. Wanneer het paard vanuit het buitenland naar Nederland wordt vervoerd, hebben wij ook een door de dierenarts opgestelde gezondheidsverklaring nodig. Deze mag zowel in het Nederlands als in het Engels ingevuld worden. De verklaring mag maximaal 72 uur voorafgaand het transport opgesteld zijn.

Let op! Wanneer je de transportverzekering wilt aanvragen voor het weekend dan dient de aanvraag uiterlijk voor vrijdagmiddag 15.00 uur ingediend te zijn. 

Wil je de transportverzekering voor een drachtige merrie afsluiten? Neem dan eerst contact met ons op.

Heb je vragen over de transportverzekering?

Wij helpen je graag verder met een persoonlijk advies. Onze inspecteurs leggen je graag uit wat de transportverzekering inhoudt. Samen zoeken we een verzekering die het beste bij jou en je paard past.

Bekijk al onze contactmogelijkheden