02 december 2021

Even kennismaken met Gea Draaijer

Gedreven, nieuwsgierig en positief. Dat zijn kenmerken die bij Gea Draaijer passen. Ze startte begin oktober als inspecteur bij EFO Paardenverzekering. Gea heeft veel praktijkervaring en werkt al haar hele leven ‘in de paarden’. Hoog tijd om kennis te maken!

“Mijn eerste indruk van de afgelopen periode is heel positief. Ik merk dat er een goed teamgevoel heerst binnen EFO. Dat is fijn om te ervaren”, begint Gea enthousiast.
Ze was hiervoor bedrijfsleider op een sportstal en werkte op een manege. “Ik gaf daarnaast veel paardrijlessen. Wat ik persoonlijk erg interessant vind, is trainingsfysiologie. Dus het fysiek fit houden van je paard voor het doel dat je voor ogen hebt. Daar hield ik mij de afgelopen jaren veel mee bezig.” De verzekeringswereld is nieuw voor Gea, maar ze stort zich daar vol enthousiasme op. Binnen EFO Paardenverzekering wordt ze opgeleid tot inspecteur Midden-Nederland. “Daarnaast volg ik een opleiding, de Wft (Wet op financieel toezicht, red). Die wil ik graag dit jaar afronden.”

Persoonlijk contact

Gea is een positief en enthousiast persoon. “Ik probeer altijd om de beste versie van mezelf te zijn. Ik merk dat EFO dat ook wil. Het bedrijf in continu in ontwikkeling.”
Voor de buitendienst is ze veel op pad. “Dat vind ik mooi, zo heb ik veel persoonlijk contact. Je ziet het paard en de eigenaar, eigenlijk het hele plaatje. Waar staat het paard, hoe gaan mensen ermee om. Het stukje passie dat ik daar zie, geeft mijzelf ook veel energie. Daarnaast is geen enkele dag hetzelfde. Je krijgt iedere keer met andere eigenaren en paarden te maken. Dat maakt het heel leuk en dynamisch. Natuurlijk komt er in sommige gevallen ook emotie bij kijken. Bijvoorbeeld als een eigenaar zijn paard lang heeft gehad en afscheid moet nemen. Dan kun je niet binnen tien minuten de zakelijke kant afwikkelen en weer weggaan. Het is belangrijk om goed naar het verhaal van mensen te luisteren. Zij willen op zo’n moment graag vertellen hoe het gegaan is met het paard en hoe ze hem twintig jaar geleden kochten. Dat hoort ook bij dit werk. Ik wil daarin wat toevoegen: een stukje menselijkheid en steun als dat nodig is.”
Daarnaast wil Gea klanten ontzorgen. “Ik wil het vertrouwen geven dat het financiële gedeelte geregeld is. Het risico dat er wat gebeurt, blijft. Maar de financiële risico’s kun je voor mensen een stukje inkaderen. Zo kunnen ze zorgelozer van hun passie genieten.”

Juffrouw Flo

Die passie voor de paardensport zat er bij Gea al van jongs af aan in. “Ik begon op een Shetlander, daarna reed ik voor verschillende eigenaren.” Samen met haar vriend heeft ze nu een dressuurpaard, Claudio. “Dat is een veertienjarige Lord Leatherdale. Hij is eigenlijk in de eventingsport opgeleid en gestart. Wedstrijdrijden staat momenteel op een laag pitje, maar onlangs volgde ik nog een crosstraining. Dat doe ik heel graag.”
Gea haalt daarnaast graag een frisse neus samen met haar paard én hond. “Als ik met Claudio het bos in ga, loopt Juffrouw Flo met ons mee. Dat is mijn Rhodesian Ridgeback. Het is superleuk om zo samen op stap te gaan!”

Kennismaken Met Gea Draaijer